Ağız yaraları, dental müdahaleler sonucunda oluşabileceği gibi yanlış beslenme alışkanlıklarından da etkilenir. Yanlış diş fırçalama tekniklerinin de bu yaralara sebep olduğu öngörülmektedir. Sizler de eğer bu yaralardan şikayetçiyseniz doktorunuzun tavsiyesi ile ilaç takviyesi alabilirsiniz. Ağız yaraları için Andorex başarılı bir sonuç ortaya koymaktadır.
Tıp literatüründe aft olarak karşımıza çıkan ağız yaraları, ağız ve diş sağlığı alanında en sık karşılaşılan problemlerdendir. Kişileri oldukça huzursuz ve rahatsız eden bu sorun, tedavi edilmediği takdirde yayılım gösterebilmektedir. Toplumun yüzde yirmisinde gözlemlenen bu rahatsızlığın sebebi tam olarak bilinmemekle beraber birtakım risk faktörleri bulunur.
Yapılan araştırmalara göre birtakım vitamin ve mineral eksiklikleri aft oluşumunda etkili olmaktadır. Bu nedenle beslenme alışkanlıklarına asidik değerleri yüksek gıdalar yerine vitamin değerleri yüksek gıdalar eklenmelidir. Regl döneminde baş gösteren hormonel değişimler de aft oluşumunu tetikler.
Ağız yaralarının temel bir sebebi açıklanamasa da risk faktörleri oldukça geniştir. Örneğin yanak ısırmaları, sıcak yemek tüketimi gibi durumlar yara oluşumuna temel oluşturmaktadır. Ortodontik tedaviler de kimi zaman aft oluşumunu desteklemektedir. Ortodontik teller de enfeksiyona sebep olabilir. Bu doğrultuda işlem gerçekleştirdiğiniz kliniğin sterilize olduğundan emin olmanız gerekmektedir.
Aftöz ülser olarak da isimlendirilen ağız yaraları, kimi zaman ağrılı ve acılı bir hale bürünebilmektedir. Çoğu zaman evde uygulanan doğal ve bireysel yöntemler fayda vermemekte ve kişiler doktorlarına başvurmaktadır. Doktor tavsiyesi ile alınması gereken bir gargara olan Andorex, eczaneler tarafından satılır.
Ağzın farklı bölgelerinde oluşan yaralar çoğu zaman iştahsızlık ve yeme kaybına yol açmaktadır. Konuşma güçlüklerine de neden olan bu rahatsızlık, çözümüne bakılmadığı takdirde işkence halini alabilir. Burada önemli olan risk faktörlerini belirleyerek bu unsurlara dikkat etmenizdir.
Ağız Yarasının Mucizevi Çözümü
Kişilerin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen aftlar; dilde, dişte, damakta ve yanaklarda gözlemlenmektedir. Ortası beyaz bir yapıda olan bu yaraların etrafını kırmızı bir çerçeve sarmaktadır. Çoğu zaman acı ve sancı veren bu yaralar, bireylerin yaşamsal fonksiyonlarını olumsuz yönde etkiler.
Ağız bölgesindeki yaraların senede üç defadan fazla tekrarlaması ve her seferinde en az bir buçuk ay sürmesi kronikleştiğinin göstergesidir. Bu durumda en kısa sürede doktorunuza başvurmanız önerilir. Yaralarınızın şiddetlenmesi halinde doktorunuzun önerdiği ağız yaraları için Andorex spreyini kullanabilirsiniz.
Eczanelerden temin edebileceğiniz bu gargara ile kısa sürede çözüme ulaşmanız mümkündür. Çiğneme ve yutma işlevlerinde kayba sebep olan aftlar, kişilerin beslenme ve konuşma gereksinimlerini gidermesini engeller. Bu yaraların sürekli tekrarlaması, altında yatan başka bir hastalığın belirtisi olarak kabul edilebilmektedir. Bu durumda da doktorunuza başvurarak gerekli tetkiklerin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Şişliğe sebep olan ağız yaraları, kişinin yaşam standartlarını da hayli düşürmektedir. Stres ve psikolojik kaynaklı olabileceği gibi çevresel faktörlerden kaynaklı da oluşabilmektedir.
Vitamin ve mineral eksiklikleri, bu problemin oluşmasında etkili olan en önemli risk faktörlerindendir. Bu sebeple meyve ve sebze ağırlıklı olarak beslenmeniz oldukça önemlidir. Bağışıklık sisteminin zayıf olması, alkollü ve asitli içecek tüketimi, sağlığa zararlı ağız bakım ürünlerinin kullanılması gibi birçok çevresel faktör sıralanabilir.
Ağzın birçok bölümünde gözlemlenebilen bu yaralar, kişilere büyük zorluklar çıkarmaktadır. Minör, majör ve herpetiform olmak üzere üç çeşide ayrılan bu yaraların tedavisi Andorex ile mümkün olmaktadır. Böylece ağız yarasının etkili bir düzeyde tedavi edilmesi de mümkün olacaktır.
Ağız ve boğaz yollarında meydana gelen iltihaplanmaların tedavisinde kullanılan Andorex, antiseptik özelliğe sahiptir. Ağız içindeki hijyen standardının yakalanabilmesini de sağlayan bu gargaranın kullanımı da oldukça kolaydır. Aftların tedavisinde yaygın olarak kullanılan bu gargara, diş hekimleri tarafından da tavsiye edilmektedir.
Sprey formatında olan bu ilaç, ağza direkt olarak püskürtülerek kullanılır. İltihaplı kısma en az dört defa püskürtme işlemi uyguladıktan sonra yutmadan tükürmeniz gerekir. Gargara formatında olan ürün ise ağızda çalkalanarak kullanılmaktadır. Peki, ağızdaki yaralar nasıl iyileşir? İşte ayrıntılar!
Ağız Yaraları Nasıl İyileşir?

Tüketim alışkanlıklarına bağlı olarak ağızda birtakım iltihaplı yaralar gelişebilmektedir. Bu yaraların tedavisine bakılmadığı takdirde oldukça can yakıcı ve ağrı verici olabilir. Bu sebeple ağzınızın içinde oluştuğunu gözlemlediğiniz beyaz başlı yaralar mevcutsa yayılım göstermeden önlemini almanız gerekmektedir. Bu noktada bireysel olarak uygulayabileceğiniz birtakım işlemler bulunmaktadır.
Karbonat, bu yöntemlerden bir tanesidir. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan karbonat, aftların iyileştirilmesinde kullanılabilir. Bir çay kaşığı karbonatı asgari miktardaki su ile karıştırarak gargara yapabilirsiniz. Ağzınızdaki yaranın kolayca toparlanmasını sağlayan bu yöntem ağrısız ve acısızdır. Evde pratik bir şekilde uygulanan bu yöntem, başarılı sonuçları da ortaya koyar!
Aynı şekilde tuzlu suyun da mikrop kırıcı bir etkisi olduğundan enfeksiyonlar üzerinde olumlu etki bırakır. Bir çay bardağı suya bir tatlı kaşığı tuz katarak gargara yapabilirsiniz. Ağız içinde sterilizasyon sağlayan bu işlem, aftların iyileşmesinde de öncü bir rol oynar. Doğal yöntemlerin haricinde anti bakteriyel özellikleri bulunan gargaralar da doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Andorex de doktorların tavsiye ettiği ürünler arasında yer almaktadır.
Ağız yaraları için Andorex bunlardan bir tanesidir. Sprey ve gargara olmak üzere iki ayrı formatı bulunan bu karışımlarla ağzınızdaki yaralardan kolayca kurtulabilirsiniz. Ağzınızda oluşan yaralar sıkça kendini tekrarlıyor ve uzun süre iyileşmiyorsa bu doğrultuda doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Tekrarlayan aftlar, başka bir hastalığın belirtisi olarak görülebilmektedir.